Vlasakkerloop

In 2014 is AV Triathlon begonnen met de Vlasakkerloop als evenement met de start en finish vanaf het eigen clubhuis aan de rand van mooie bos- heide en zandgebieden en direct grenzend aan bos Birkhoven en het mooie natuurgebied de Korte Duinen. Met verschillende onderdelen in het programma is de Vlasakkerloop een breed sportevenement voor crossers en prestatielopers, voor hardlopers en wandelaars, voor jong en oud, voor valide en minder valide deelnemers. We zijn trots om sinds 2018 als eerste in Nederland ook een RaceRunningCross in ons programma te hebben opgenomen voor kinderen met een beperking die met een soort driewieler met veel plezier kunnen sporten.

Vanaf 2019 krijgen we van Defensiewege geen toestemming meer om gebruik te maken van het afgesloten gedeelte van de Vlasakkers. Er ligt gelukkig nog een mooi stuk natuur als onderdeel van het militaire oefenterrein de Vlasakkers dat wel toegankelijk is en vanaf 2019 is opgenomen in het parcours van de Keskin 10 Mijl. Nog steeds geaccidenteerd en nu is dit gedeelte van de Keskin 10 Mijl ook nog eens onverhard, maar wel goed te lopen. Laat je verassen door de mooie natuur van dit militaire oefenterrein de Vlasakkers.

De parcoursen voor de wandelaars die de 15 en 20 km wandelen zijn hierdoor aanzienlijk aangepast maar ook niet minder mooi geworden. De 15 en de 20 km gaan nu ook door het natuurgebied de Paltz, langs het ArtCenter van Herman van Veen, over de voormalige vliegbasis Soesterberg langs het Militair museum en door het mooie natuurgebied de Lange Duinen. Nogmaals, ook deze parcoursen zijn er zeker niet minder fraai op geworden.