Vlasakkerloop

In 2014 is AV Triathlon begonnen met de Vlasakkerloop als evenement met de start en finish vanaf het eigen clubhuis aan de rand van mooie bos- heide en zandgebieden en direct grenzend aan bos Birkhoven en het mooie natuurgebied de Korte Duinen. Met verschillende onderdelen in het programma is de Vlasakkerloop een breed sportevenement voor crossers en prestatielopers, voor hardlopers en wandelaars, voor jong en oud, voor valide en minder valide deelnemers. We zijn trots om sinds 2018 als eerste in Nederland ook een RaceRunningCross in ons programma te hebben opgenomen voor kinderen met een beperking die met een soort driewieler met veel plezier kunnen sporten.

Vanaf 2019 krijgen we van Defensiewege geen toestemming meer om gebruik te maken van de Vlasakkers. In plaats hiervan maken we voor de 10 Mijl prestatieloop nu gebruik van het aangrenzende natuurgebied de Stompert. Ook geaccidenteerd en niet minder fraai.

De parcoursen voor de wandelaars die de 15 en 20 km wandelen zijn hierdoor ook aanzienlijk aangepast maar ook niet minder mooi geworden. De 20 km doet ook de Stompert aan en de 15 en 20 km gaan nu ook door het natuurgebied de Palt, langs het ArtCenter van Herman van Veen, over de voormalige vliegbasis Soesterberg langs het Militair museum en door het mooie natuurgebied de Lange Duinen. Nogmaals, deze parcoursen zijn er zeker niet minder fraai op geworden.