Vlasakkerloop

In 2014 is AV Triathlon begonnen met de Vlasakkerloop als evenement met de start en finish vanaf het eigen clubhuis aan de rand van mooie bos- heide en zandgebieden en direct grenzend aan bos Birkhoven en het mooie natuurgebied de Korte Duinen. Met verschillende onderdelen in het programma is de Vlasakkerloop een breed sportevenement voor crossers en prestatielopers, voor hardlopers en wandelaars, voor jong en oud, voor valide en minder valide deelnemers. We zijn trots om sinds 2018 als eerste in Nederland ook een RaceRunningCross in ons programma te hebben opgenomen voor kinderen met een beperking die met een soort driewieler met veel plezier kunnen sporten.

Het fraaiste gebied dat wordt aangedaan en waar de naam de Vlasakkers aan is ontleed is het natuurgebied de Vlasakkers ingeklemd tussen de Bernardkazerne en de voormalige vliegbasis Soesterberg. Normaal niet toegankelijk voor het publiek. Maar bij de Vlasakkerloop is dit terrein wel toegankelijk. De wandelaars die de 15 en 20 km wandelen gaan deels over dit mooie natuurterrein. Dit geldt ook voor de prestatielopers die deelnemen aan de 10 Mijl.

In 2019 willen we meer deelnemers in de gelegenheid stellen om over de Vlasakkers te lopen met een nieuw onderdeel: een estafetteloop over 2 x 5 Mijl = 10 Mijl. Het parcours is hetzelfde als de 10 Mijl met een wisselpunt midden op het terrein van de Vlasakkers. Dit betekent dat beide deelnemers aan deze estafette 3,5 km over de Vlasakkers kunnen lopen en ook kennis kunnen nemen van dit mooie natuurgebied.

In 2019 wordt er een nieuw onderdeel aan de Vlasakkers toegevoegd: een estafetteloop over 2 x 5 Mijl. Het parcours is hetzelfde als de Keskin 10 Mijl en start ook tegelijk met de Keskin 10 Mijl en gaat hierdoor ook over de Vlasakkers. Hiermee kunnen meer deelnemers kennis maken met het mooie natuurgebied de Vlasakkers.