Het Vlasakker-AVT-feestje voor iedereen

Wat doe jij op zondag 28 oktober? De kans is groot dat je dan bij de Vlasakkersloop vertoeft. Als hardloper, wandelaar, jeugdcrosser, racerunner of vrijwilliger. Met elkaar maken we als AVT’ers van de Vlasakkerloop een feestje! Het wordt de vijfde editie – dat is 5x op rij een sportieve mijlpaal in de herfst.

“We zijn op zoek gegaan naar mensen die voor de 5e keer gaan meedoen. Van René van der Veen is de aanmelding binnen en ook André Koeslag wordt voor dit lustrum aan de start verwacht. Als speciale premie ontvangen zij het Vlasakker loopshirt.” Dat zegt organisator Ries de Beer. Hij is heel gelukkig met de medewerking vanuit de trainingsgroepen. “Bijna alle vrijwilligers zijn al geworven. Dat is fantastisch. We weten allemaal hoe belangrijk vrijwilligers zijn om van loopevenementen een succes te maken. Petje af! Daardoor wordt het een gezamenlijk AVT-feestje.” Ook de vrijwilligers ontvangen een mooi Vlasakker loopshirt.

Racerunners in actie

De vijfde editie kent een nieuw onderdeel: de cross voor racerunners. De racerunner is een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. Kinderen kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. De racerunner is geschikt voor kinderen en  jongeren met een lichamelijke beperking die in het dagelijks leven vaak een rollator of rolstoel nodig hebben. Sinds maart heeft AV Triathlon een racerunner ploeg. En bij de Vlasakkerloop is het hun première op een cross-parcours, met zand, gras en een heuvel.

Tijdschema

Hieronder staat het tijdschema voor 28 oktober. Inschrijven kan tot 26 oktober; ook op de dag zelf kun je nog inschrijven (tot een half uur voor de start). 

9.30 – 10.15 uur Fletcher wandeltochten 10, 15 en 20 km waarvan de 15 en 20 km deels over de Vlasakkers gaan

10.30 uur            Univé 10 km Cross door bos Birkhoven

12.00 uur            Liberty 5 km Cross door bos Birkhoven

13.00 uur            2 km Kidsrun 9 t/m 12 jaar rond de bosvijver

13.15 uur            1 km Kidsrun t/m 8 jaar rond de bosvijver

13.30 uur            Racerunning

14.15 uur            Keskin 10 Mijl prestatieloop waarvan 7 km over de Vlasakkers (geaccidenteerd)