Doe een donatie voor hometrainer patiënten

Doe je mee aan de Vlasakkerloop? Lekker rennen of wandelen en met elkaar sportief bezig zijn! Pas als dat niet meer lukt door een ziekte, besef je hoe belangrijk beweging is. Voor je lichamelijke gezondheid, maar ook voor je geestelijk welzijn. Mensen die langere tijd in het ziekenhuis liggen, gaan vaak snel achteruit in conditie. Daar willen we als organisatie iets aan doen. Doe je mee? Bij jouw inschrijving kun je vrijwillig een bedrag doneren voor een hometrainer. Alle donaties tellen we bij elkaar op. Op 28 oktober, na afloop van de Vlasakkerloop, kunnen we dan hopelijk een mooie cheque uitreiken aan de Vrienden van Meander, de vriendenstichting van het Amersfoortse ziekenhuis.

Danielle Heere-van den Tweel, namens de Vrienden van Meander: “In Meander Medisch Centrum worden dagelijks mensen onderzocht en behandeld die te kampen hebben met vaatziektes of longkanker. De meeste patiënten met vaatproblematiek verblijven langer dan twee weken op een verpleegafdeling. Gedurende de opname neemt hun conditie af en bewegen zij minimaal. Om deze mensen te stimuleren tot beweging, is een hometrainer een perfect middel. We zijn heel blij dat de organisatie van de Vlasakkerloop zich inzet om hiervoor geld op te halen.”
Omdat allerlei extra voorzieningen voor patiënten niet uit het zorgbudget kunnen worden betaald, zet de Stichting Vrienden van Meander zich hiervoor in. Dankzij donaties kunnen ze patiënten die zijn opgenomen een prettige en comfortabele omgeving bieden. Op deze manier maken ze een ziekenhuisopname of behandeling aangenamer voor de patiënten en hun naasten. www.vriendenvanmeander.nl